Triple S realiseert met zonnepanelen duurzame energie

Duurzaam ondernemen

Naast het leveren van zuinige, duurzame printers en multifunctionals heeft Triple S geïnvesteerd in het groen opwekken van de eigen energie.
Zo helpt het dagelijks bewust te zijn vanuit een kosten oogpunt, maar zeker ook vanuit het oogpunt van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).

Vorige week werd bij Triple S in Wijchen het dak met zonnepanelen opgeleverd.
Zonnepanelen op het pand is een mooie kans om duurzaam te ondernemen, zo zelf groene stroom op te wekken en daarmee de energiekosten te verlagen.

Door hardwerkende medewerkers van Beter Duurzaam was de installatie en realisatie binnen een paar dagen geregeld.

Feiten en cijfers:

Lexmark XC2235
Aantal zonnepanelen: 108
Energie productie: 32.400 Kwh per jaar
Aantal Lexmark kleuren multifunctionals (XC2235) kunnen hierop draaien: 445

 

10 tips om duurzamer te printen

Er worden jaarlijks wereldwijd 152 biljoen A4’tjes geprint. Daarvan wordt 40% slechts één keer gebruikt, 25% belandt al dezelfde dag in de prullenbak en 20% wordt zelfs zonder ooit maar te bekijken weggegooid. Zonde natuurlijk! Niet alleen voor uw portemonnee, maar ook erg slecht voor het milieu!

Natuurlijk bent u inmiddels bekend met de milieu vriendelijke oplossingen van Triple S, maar wist u dat er naast de aanschaf van grotere cartridges nog vele andere manieren zijn om uw toner-, papier- en energieverbruik naar beneden te helpen?

Wij geven u 10 tips:

Tip 1: Het lettertype van uw document bepaalt de hoeveelheid inkt die gebruikt wordt. Calibri, Verdana en Arial zijn ‘zuinige lettertypen’.

Tip 2: Of download een duurzaam lettertype via bijvoorbeeld www.ecofonts.com. Dergelijke lettertypes besparen tot 20% extra toner.

Tip 3: Print dubbelzijdig en druk wanneer mogelijk 2 pagina’s op 1 zijde af. Dat scheelt in papierverbruik en is dus beter voor het milieu!

Tip 4: Om zo min mogelijk energie te verbruiken; schakel uw printer ’s avonds automatisch uit.

Tip 5: Zorg ervoor dat uw printers automatisch in stand-by schakelen, wanneer zij een poos niet gebruikt worden.

Tip 6: Gebruik duurzaam/gerecycled papier. Voor papier met een FSC- keurmerk zijn alleen grondstoffen uit duurzaam beheerde bossen gebruikt.

Tip 7: Voorspelbaar, maar essentieel. Print alleen wanneer het nodig is! Veel documenten zijn ook vanaf een computerscherm goed te lezen.

Tip 8: Sommige printers zijn duurzamer dan andere. Heeft u een nieuwe printer nodig? Informeer bij Triple S, want nieuwe machines zijn vaak zuiniger.

Tip 9: Vervang cartridges niet direct. De machine geeft vaak eerst een melding zodat u nog tijd heeft om te bestellen, vervang pas wanneer ze echt leeg zijn.

Tip 10: Zorg voor een goede afvalstroom van uw lege cartridges. U kunt ze bijvoorbeeld inleveren of retour sturen, zodat ze weer gerecycled kunnen worden.

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.